Massage, stretcha, AR och redo att spännas för vagn

Vi tränar på för fullt och följer veckoscheman ganska bra, blir nån ändring här och där men det gör inget för det påverkar inte Dillas träning så mycket. 
Jag har börjat stretcha och massera Dilla en del efter träningspassen. Då helt på nybörjarutaninstruktion-vis då, men jag tror det är bra endå. Det är ju inget avancerat, men vi stretchar lite i alla ben, genom att jag drar lite i dom, sen bugar vi med ett framben i taget en varsin gång. Massagen är mycket vid halsen och nacken och rumpan, för det är där jag har hittat ställen hon tycker är skönt att få massage på. Hur som helst verkar det uppskattas då hon jäspar och tuggar och blir jätteavslapnad. 

Jag tror det är väldigt bra att massera och stretcha mycket. Det är ju som på oss människor. Har man tränat hårt måste man ju stretcha efteråt. Massagen gör att man slappnar av och har man ont eller är stel nånstans kan man bli bättre av massage. Jag vill väldigt gärna lära mig mer om det här. Fick ju bara idén nu efter ett träningspass och testade, men jag vill ju helst vara bra på det också så det blir så bra som möjligt för henne! Hittar jag nån bra kurs jag har råd och tid att gå så ska jag absolut göra det! 

Vagnträningen blir mer sällan då vi känner att det är lätt som en plätt och kul som bara den att ställa sig i den nu, men vi har börjar avancera lite med den också och utmana oss. Så nu har vi testat på att jag tömkör henne att ställa sig i vagnen istället, det fungerade superbra efter ett par gånger. Tanken är att fortsätta leka lite med utmaningar så att jag kanske kan sätta mig i vagnen, sen när jag redan sitter där, tömköra henne så att hon ställer sig i vagnen bra. 
Avslappnad häst redo att spännas för vagn :)

AR övningarna blir det desto mer av. Jag försöker hinna med det varje dag vi tränar. Är ju inte så mycket vi gör, men det handlar om att hon ska få en bättre viktfördelning i kroppen. Nu står hon ju bara på vänster fram typ. Vi flyttar vikten litegrann, förstärker när hon gör rätt, går på lite volter och försöker inte lägga så mycket vikt på vänster fram och på bogen typ. Lite varje dag så blir det förhoppningsvis bättre! Vi fokuserar iallafall på det och att bli av med övervikten, sen när det är gjort, ska vi gå vidare och börja träna AR "på riktigt".

Om

Min profilbild

Horse Thoughts - Hästtankar

Jag som drev den här bloggen heter Amanda Nätt och är född -99. Idag bloggar jag istället på amandanatt.blogg.se. På den här bloggen kan man hitta gamla inlägg om allt möjligt som har med hästar och hästtankar att göra.




RSS 2.0